Topte levněji akumulačními topnými panely AeroFlow

Udělejte si pohodlí, vezměte si do ruky oblíbenou knihu a užívejte si příjemného sálavého tepla bez toho, aniž byste museli každoročně připravovat dřevo na zimu či platit pravidelné revizní kontroly svých kotlů. Topit lze jednoduše, úsporně a bez práce, což ocení všichni z nás a především senioři či chalupáři.

Dobrá zpráva pro alergiky a děti

Elektrický topný panel Thermotec funguje na principu moderní technologie AeroFlow, která zajišťuje ideální přenos tepla z topného panelu do prostoru a to bez ventilátorů. Už žádné zbytečné víření prachu. Topné panely mají také ochranu proti přehřátí. Thermotec myslí na bezpečnost vaši i vašich dětí, povrch panelů nepřesáhne teplotu 65 °C.

Časté výkyvy teplot – pro Thermotec žádný problém

Složité nastavování teploty u klasických přímotopů navyšuje jejich energetickou spotřebu. Tepelné panely Thermotec mají uvnitř umístěny šamotové akumulační desky, jejichž dobíjecí cyklus trvá zhruba 20 minut za hodinu. Tímto dosáhnete rychlého vyhřátí místnosti s teplotním rozdílem podlaha strop max.1st. a až o 50 % nižší spotřeby oproti klasickým přímotopům.

Moderní design a velký výběr ovládání

Regulace teploty může být strašákem pro mnohé z vás. Proto si můžete zvolit pohodlnou a pro vás vyhovující formu nastavení teploty:

  • pomocí prostorových termostatů instalovaných na zeď,
  • pomocí zabudovaných termostatů na boku topného tělesa,
  • digitalní s týdenním programem,
  • wireless-bezdrátový. U bezdrátového připojení s centrální jednotkou regulujete teplotu jednotlivých místností pomocí mobilního telefonu nebo PC.

Nová ekonomická varianta v elektrickém vytápění – to jsou topné panely Thermotec

Jednou z možností, jak si zajistit příjemné a sálavé teplo do svého domova a to bez náročné údržby, ročních revizních kontrol a nízké ekonomické zátěži, jsou akumulační topné panely Thermotec. 20letá zkušenost německého výrobce zaručuje vysokou kvalitu provedení a 30 let garantované záruky.

Montáž elektrických topných panelů není vůbec složitá a náročná, potřebujete mít především k dispozici připojení do klasické zásuvky 230V.

Proč Thermotec a ne klasické akumulačky?

Šamotové desky využívají výhody dlouhého sálání.

Thermotec využívá léty prověřenou sálavou schopnost šamotových desek, které jsou umístěny uvnitř topného tělesa. Jejich dobíjení je rychlé a efektivní.

Nově vyvinutá technologie AeroFlow zajišťuje perfektní přenos tepla skrz žebra až na povrch topného panelu. Systém vytápění nepoužívá ke svému provozu žádné ventilátory, které zbytečné víří prach v místnosti. Proto tuto formu vytápění doporučuje prodejce i pro alergiky.

Využitím proudu pro elektrické vytápění (sazba D57d) snižují spotřebu elektrické energie až o 50 % oproti klasickým elektrickým kamnům. Z praxe vyplývá, že spotřeba za rok je 75 – 125 kWh za m2vytápěné plochy klasické obytné místnosti.

Variabilita provedení a nadčasový design

Topné panely se vyznačují jednoduchým čistým provedením. Vyrábějí se v různých rozměrech a provedeních. Díky tomu lze topení využívat jako jediný zdroj vytápění, nebo jej můžete umístit v méně využívaných místnostech či do zimních zahrad.

Za příplatek si vyberete ze široké škály barev dle vzorníku, které mohou působit ve vašem interiéru jako příjemný designový prvek.

Výběr ovládání pro každého

Nemusíte se bát ani složitého nastavování teplot. Vybírat můžete z těchto typů řídících jednotek:

  • prostorové – centrální
  • zabudované do tělesa – lokální
  • ovládání na dálku – radiovým přijímačem, mobilním telefonem, tabletem či PC
Citlivost ovládání je vysoká, což zaručuje efektivní spínání topení i při velkých a častých výkyvech teplot. Na rozdíl od klasických akumulačních kamen, kdy si musíte teplotu nastavit dopředu a každá změna počasí navýší energetickou spotřebu, nebo vám bude zima.
V České Republice se touto formou vytápění zabývají na stránkách zatoptesi.cz.