Víte, že mobil umí snížit náklady na vytápění?

O vlastnostech a přednostech topných panelů Thermotec jsme psali vloni v březnu.  Jedná se o velmi důmyslný způsob vytápění elektřinou. Tyto panely mají v sobě zabudovány šamotové desky pro delší udržení akumulovaného tepla.

Díky technologii AeroFlow je teplo v místnosti rozloženo rovnoměrně, teplotní komfort je tedy skutečně vysoký. Zároveň nevíří prach, tím je systém vhodný i pro alergiky. V neposlední řadě jistě potěší elegantní nadčasový design umožňující instalaci panelu kdekoli. Pořízení efektivního topného systému je ovšem jen prvním krokem ke skutečné úspoře za topení.

V tomto článku se budeme věnovat možnostem nastavení a regulace teploty na topných panelech Thermotec za pomoci integrovaného ovladače, který lze propojit také s mobilní aplikací.

Flexismart – přizpůsobivý a chytrý

Termostat FlexiSmart

Každý topný panel Thermotec je vybaven multifunkčním ovladačem FlexiSmart se zabudovaným programovatelným termostatem. Práce s ním je snadná a díky třem možnostem regulace ji zvládne každý.

1. Ruční ovládání
Má stejnou funkci jako klasický otočný regulátor a umožňuje nastavit požadovanou teplotu v místnosti přímo na panelu. Po jejím dosažení zabudovaný regulátor topení automaticky vypne.

2. Vytvoření časového plánu

Pro každý den v týdnu lze nastavit požadovanou teplotu, její snížení v noci nebo ochranu proti zamrznutí. Na každém panelu tak můžete nastavit časy aktivace a deaktivace topení v souladu s typem místnosti.

3. Ovládání pomocí aplikace

Topný systém lze vybavit zařízením umožňující domácí automatizaci, které připojíte k internetovému routeru. Ovládat jej tak můžete ze smartphonu nebo počítače pomocí bezplatné aplikace. Tento způsob vám umožní pohodlně programovat teplotu na míru každé místnosti a seskupovat je do teplotních zón.

Jedno zařízení, více využití

K propojení ovladačů na topných panelech a mobilní aplikace je třeba si pořídit zařízení umožňující domácí automatizaci. Tato jednorázová investice se vyplatí i proto, že umožňuje správu i dalších užitných systémů v domě, např. domovní automatizace či zabezpečení. Pak už jen zbývá nainstalovat si mobilní aplikaci.

Hlavní výhodou je nastavování teplotních zón, do kterých můžete seskupovat místnosti se stejným plánem vytápění. Můžete tak společně spravovat místnosti, které využíváte každý den nebo nárazově, případně se v nich častěji vyskytujete v různých částech dne.

Máte tedy možnost si na svém telefonu nastavit teplotu v celém domě přesně podle svých představ a ušetřit tím nejen čas, ale především peníze, protože budete mít úplnou kontrolu nad vytápěním jednotlivých místností. Regulace nákladů na topení nemůže být pohodlnější a jednodušší, snad jen kdyby bylo možné teplotu nastavit myšlenkou.

Přečtěte si více o možnostech moderního a úsporného vytápění na zatopte.si. Zde si můžete také prohlédnout aktuální nabídku topných panelů Thermotec a stáhnout si pokyny k instalaci a užívání. Uvidíte, že cesta k úspoře za topení je překvapivě krátká.