Jak úsporně topit na chatě či chalupě?

S chladnou sezónou přichází otázka, čím vytápět chatu či chalupu, abychom na ni mohli jezdit co nejdéle nebo dokonce celoročně. Trendu prodloužených pobytů na venkově nahrávají i přibývající možnosti home office. S výhledem na les se leckomu z nás pracuje lépe než ve městě. S jedinou podmínkou: musí nám být teplo!

Neprotopte zbytečné kilowatty

Topné panely Aeroflow zaručují oproti jiným řešením kombinaci dvou hlavních kritérií: úspornosti & jednoduchého ovládání. Nemusíte tedy každou hodinu přikládat do kamen, abyste ušetřili, ani ovládat a montovat složitá zařízení, abyste chytře využili moderní řešení. 

Abyste maximálně využili jeho úsporné vlastnosti, potřebujete se před montáží ujistit, že máte s dodavatelem sjednaný snížený tarif D57d (pro domácnost) nebo C57c (pro firmu). Tedy sazbu, která je pro elektrické vytápění nejvýhodnější. Dříve tyto tarify měly označení D45d, respektive C45c. Pokud tento tarif nemáte, zažádat o něj je jednoduché a změna bývá rychlá.

Topení AeroFlow nabízí tyto bezkonkurenční vlastnosti:

Má  v sobě integrované všechny potřebné součásti celkového řešení. Tedy včetně bočního termostatu nebo  přídavného kabelu, které jiné značky prodávají zvlášť a skrytě tak zvyšují pořizovací cenu. Tím se u topení AeroFlow výrazně snižují pořizovací náklady a také zjednodušuje ovládání.

Jako jediní na trhu nabízíme na www.zatopte.si panely AeroFlow se všemi 3 možnostmi ovládání. Každý si vybere takové, které mu vyhovuje, a výsledek je pokaždé stejně efektivní: tolik tepla, kolik potřebujete, přesně ve chvíli, kdy o něj stojíte.

  • Manuálnímu ovládání dávají často přednost starší generace. Po příjezdu na chatu či chalupu stačí topný panel zapnout a za chvíli už hřeje.
  • Týdenní režim znamená praktickou možnost přednastavit na příštích 7 dní, kdy se topení automaticky zapne či vypne. Aniž byste museli rozumět technologiím, přijedete za pár dní do tepla. I toto řešení rádi využívají starší lidé nebo naopak rodiny s malými dětmi.
  • Chytré ovládání přes domotické rozhraní, kde je zavedený internet a kde si majitelé chtějí s teplotou i na dálku více vyhrát. Prostřednictvím mobilní aplikace řídí spínání a vypínání topného panelu v reálném čase nebo s přednastavením režimu. Vychytávka pro milovníky technologií i výrazná úspora v momentě, kdy změníte plány a na chatu se rozhodnete odjet o víkend později.
Termostat FlexiSmart

Díky nově vyvinuté technologii je AeroFlow bezkonkurenčně efektivní. K tomu, aby perfektně topil, nepotřebuje nonstop odběr elektřiny. Pracuje tak, že 10 minut akumuluje ve své speciální šamotové hmotě energii, ze které pak dalších 20 minut sálá teplo. AeroFlow zajišťuje perfektní přenos tepla skrz žebra až na povrch topného panelu a tím  minimalizuje ztráty. Oproti klasickým akumulačním kamnům snižuje spotřebu elektrické energie až o 50 %. Pokud byste chalupu využívali celoročně, tak praxe ukazuje, že vaše roční spotřeba bude je 75 – 125 kWh za 1 m2 vytápěné plochy klasické obytné místnosti.

Teplo jako z kachlové pece

I proto milujeme chalupy. Pro ten druh tepla, které sálá z kachlových kamen a je nám u něj dobře. A právě topné panely Aeroflow jsou jedinečné tím, že poskytují stejný tepelný komfort. Můžete si je navíc pořídit i na malou chatu, kam byste jinak kachlová kamna těžko dostali. 

Aeroflow využívá léty prověřenou sálavou schopnost šamotových desek, které jsou umístěny uvnitř topného tělesa. Šamotová hmota uvnitř kamen je patentovaná u německého výrobce.  Těží z výhod šamotu, který se dříve používal do pecí a prověřily do desítky generací před námi. Svou kvalitou nemá na trhu konkurenci. 

Systém vytápění je navíc doporučovaný i pro alergiky. Jeho maximální povrchová teplota je 65°C a na rozdíl od klasických přímotopů nepoužívá ke svému provozu žádné ventilátory. Proto se na něm nevíří ani nepřipaluje prach. 

Technologie AeroFlow - poměrné proudění a sálání tepla

Německá kvalita a servis

Topné panely AeroFlow se vyrábějí v Německu z německých materiálů a mají záruku 30 let (integrované termostaty 2 roky). Při reklamaci, která nastává jen velmi výjimečně, dostanete od výrobce obratem panel nový, abyste nemuseli čekat na opravu.

Thermotec AG